Share!

Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

“Φανταστείτε να μην είχατε καν τη δυνατότητα να αποφασίσετε αν θέλετε να πείτε “ναι”„

Δημιουργήσαμε την Colour Youth, ως μια ανάγκη να εκφραστούν καλύτερα τα νέα LGBTQ άτομα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τα αφορούν άμεσα. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η ομοφοβία, η αμφιφοβία και η τρανσφοβία έχουν εξαλειφθεί. Μια κοινωνία στην οποία δεν υπάρχουν διακρίσεις με βάση την
σεξουαλικότητα, το φύλο και το σώμα. Στα χέρια μας κρατάμε μαρκαδόρους και ζωγραφίζουμε μια πολύχρωμη πραγματικότητα στην οποία κάθε άτομο, ανεξάρτητα της σεξουαλικότητας ή του φύλου του, νιώθει ασφαλές και αποδεκτό.

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τις διακρίσεις που υφίσταται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς και να ασκήσουμε πολιτική πίεση για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Πάγια διεκδίκηση της κοινότητας μας αλλά και της Colour Youth, αποτελεί το δικαίωμα στον γάμο.

Ο αποκλεισμός των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από τον γάμο είναι μία ασύλληπτη διάκριση με βάση τη ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα των ατόμων που δεν συμβαδίζει με τις αξίες ισότητας και σεβασμού που πρεσβεύει ένα κράτος δικαίου. Τα
ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία, δεν απολαμβάνουν το θεμελιώδες δικαίωμα στο γάμο και κατ’ επέκταση στερούνται τη δυνατότητα να ορίζουν την προσωπική και οικογενιακή τους ζωή όπως επιθυμούν.

Σας καλούμε όλες, όλα και όλους να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, λεγοντας κι
εσείς το “ναι”.

Είπαν:

Μετάβαση στο περιεχόμενο