Share!

Tα πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα λένε “ναι” στην ισότητα στον γάμο

Από Antivirus Magazine Team – 08/07/2021

Με τη λίστα υπογραφών υπέρ της ισότητας στον γάμο να μεγαλώνει συνεχώς, αρκετά είναι τα ιδρύματα πολιτισμού στη χώρα μας που ενώνουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Η καμπάνια “Πες το ναι!” μετρά ήδη περισσότερες από 60.000 υπογραφές στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας. Σημαντικοί σύμμαχοι και οι φορείς πολιτισμού, που βάζουν το δικό τους λιθαράκι (και την υπογραφή), ώστε να αναγνωριστεί το δικαίωμα του γάμου στα ΛΟΑΚΤΙ+ άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχουν ήδη πει το δικό τους “ναι” στην ισότητα.

Το “Πες το ναι!”  έχει ως κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το αίτημα για ισότητα στο δικαίωμα στον γάμο στην Ελλάδα για τα ομόφυλα ζευγάρια, μέσα από την άμβλυνση ή/και άρση των στερεοτύπων, του στίγματος και της ομοφοβίας.

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας ο νόμος δεν επιτρέπει τη σύναψη πολιτικού γάμου από ομόφυλα ζευγάρια, εντούτοις δεν είναι δυνατή η από κοινού τεκνοθεσία ή και αναγνώριση οικογενειακών δεσμών. Αυτήν την ανισότητα καλείται να αναδείξει η καμπάνια και να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα πάνω στο ζήτημα. Γι΄αυτό και δημιουργήσαμε ένα βίντεο με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη, σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε.

Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Στήριξε την ισότητα στον γάμο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο