Share!

 ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ – Athenian Centaurs RFC

“Κάθε οικογένεια ορθή, κάθε οικογένεια μία ομάδα και κάθε ομάδα μία οικογένεια. „

Η δικιά μας ομάδα, οι Κένταυροι, έχει από τις απαρχές της ως υπεραξία και κανονιστικό άξονα την έννοια της συμπεριληπτικότητας. Οι παράγοντες σωματότυπος, φύλο, φυλή, υπόβαθρο και προσανατολισμός παντός τύπου γίνονται πολύ περισσότερο λόγοι για εορτασμό και εκτίμηση του ποικιλόμορφου μωσαϊκού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, παρά κουτάκια γραφειοκρατικών ερωτηματολογίων κι αφορμήσεις για διαχωρισμούς, οριοθετήσεις, περιθωριοποίηση και βορά στο βωμό της μισαλλοδοξίας. Συμπερίληψη θα πει ισότητα απ’άκρη σ’άκρη, σε κάθε πτυχή του πολυσχιδούς κοινωνικού στερεώματος.

Όλα, όλες κι όλοι μας, επί ίσοις όροις, στο ίδιο επίπεδο, στο ίδιο παιχνίδι και με τους ίδιους κανόνες. Είναι μία αρετή μα και διδαχή που διηθεί κεκτημένες ταχύτητες, πεπατημένες νοοτροπίες, και κατεστημένους εγωισμούς και προνόμια από την εξίσωση και πριμόδοτεί τα ίδια τα άτομα καθαυτά, με ομώνυμο πρόσημο και από κοινό σημείο εκκίνησης κι αφετηρίας, να συνδημιουργήσουν υπεύθυνα, αυθεντικά κι αυθύπαρκτα.

Καλούμε και προσκαλούμε, λοιπόν, με τη σειρά μας κι εμείς το κράτος δικαίου και τη σημερινή πραγματικότητα σε εφαρμοστέα συμπερίληψη στον αθλητισμό, στα γήπεδα, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις τέχνες, στις επενδύσεις, στην κοινωνική ζωή και πολιτική πραγμάτωση, στην καθημερινότητα, σε όλα. Η συμπεριληπτικότητα επιτάσσει πως τα άτομα θα έπρεπε να παίζουν με τους ίδιους κανόνες, το ίδιο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο και επί ίσοις όροις ως προς τη διαιτησία. Εάν δεν ισχύει το προαναφερθέν λογικό σχήμα, δεν υφίσταται δικαιοσύνη της ισότητας και ισότητα στη δικαιοσύνη ούτε ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και ‘fair play’. Εφόσον δεν θα επιτρέπαμε κάτι τέτοιο στο τοπικό μας 5×5 γηπεδάκι ακαδημιών ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, πώς το επιτρέπουμε να μαστίζει το νομικό μας κώδικα ακόμη εν έτει 2022;

Οι Κένταυροι συμφωνούν κι επαυξάνουν συνυπογράφοντας και πασάροντας ένα βροντερό ΝΑΙ στην ισότητα στο δικαίωμα στο γάμο. Μόνο επί ίσοις όροις σκοράρουμε ένα καλύτερο αύριο!

Είπαν:

Μετάβαση στο περιεχόμενο